Als je eraan denkt om met de tijd mee te gaan en je geld om te zetten in Polkadot moet je aan het volgende denken. Polkadot is op dit moment het belangrijkste decentrale applicatienetwerk die uitgerust is om te kunnen concurreren met Ethereum. Polkdadot is door een mede-oprichter van Ethereum, Gavin Wood, opgezet om de flinke beperkingen van Ethereum 1.0 te overkomen. Ethereum heeft in haar huidige staat niet de capaciteit om goed te fungeren als een applicatienetwerk. Gavin Wood verliet het Ethereum project in 2016 en zette Parity Technologies en de Web3 Foundation op. Dit zijn de grond leggende organisaties die de ontwikkeling van Polkadot ondersteunen. De eerste technologische implementatie van Polkadot wordt door het blockchainbedrijf Parity Technologies verzorgd en is in Rust en JavaScript geprogrammeerd.
Polkadot is opgezet als een sharded multichain netwerk, hetgeen betekent dat het vele informatiestromen (transacties) parallel kan verwerken over verschillende (sharded) blokketens. Het inzetten van parallelle rekenkracht over verschillende blokketens geeft een immense schaalbaarheid en potentie voor massale groei en adoptie. Polkadot beschikt over een eigen DOT cryptocurrency.
Polkadot (DOT) kopen tips
Wil je de DOT van Polkadot kopen? Cyptovaluta kopen is tegenwoordig makkelijk voor elkaar te krijgen. Je kunt crypto altijd makkelijk 24/7 online kopen. Voordat je de aankoop doet is het wel handig om na te gaan welke partij betrouwbaar is. Er zijn namelijk tal van handelsplatformen die crypto’s zoals DOT of Litecoin verkopen, zoals Bitfinex, Bitvavo, Blox, BTC Direct, Litebit, Etoro, Plus500 en nog veel meer. Maak een vergelijking en neem je tijd hiervoor. Ga na welke het best bij jouw behoefte passen. Ga de voor- en nadelen na, ga de betaalopties na. Na je platform en betaalmethode gekozen te hebben, kan je nagaan hoe je je de aangekochte crypto’s wil bewaren. Er zijn tal van wallets waaruit je kan kiezen, ga na welke bij jouw behoefte past. Je kan kiezen uit online, papieren, desktop, mobiele, en hardware wallets. Maak een goeie vergelijking, denk hierbij niet in termen van vandaag of morgen. Denk in termen van wat wil ik nog kunnen doen met de aangekochte crypto’s in de komende aantal jaren. Kies op basis hiervan je wallet. Na je wallet gekozen te hebben kan je overgaan tot het aanmaken van je account en aanschaffen van de gewenste cryptovaluta bij het platform van je keuze.
Hoe gebruik je de DOT tokens van Polkadot?
DOT heeft verschillende doelen binnen het Polkadot ecosysteem. Het dient voor de beveiliging van het netwerk op basis van een speciaal ontwikkelde Nominated Proof-of-Stake (nPos) consensus algoritme. DOT kan door gespecialiseerde gebruikers (nodes) worden vastgehouden als een stake voor het algeheel functioneren en de algemene veiligheid van het Polkadot netwerk. Verder is DOT belangrijk voor het koppelen van een parachain aan Polkadot hoofdketen. Ten slotte, dient DOT als een stem en speelt het een rol binnen het governance model van het netwerk. Verder is het niet onwaarschijnlijk dat meer en meer winkels DOT kunnen gaan accepteren. Het is namelijk zo dat je crypto’s als gift kunt sturen voor een vriend(in) of relatie, als die een crypto wallet heeft. Er komen tegenwoordig steeds meer bedrijven erbij die alle mogelijke crypto’s als betaalmiddel accepteren. Je kan crypto overmaken naar hun specifieke crypto- adres om je betaling te voldoen. Je kan ook een cryptocreditcard aanvragen, dit werkt op basis van de inhoud van je wallet. Via Visa of Mastercard worden je crypto’s omgezet in valuta voor gebruik. Je verstrekt dus credit aan jezelf uit je crypto account. De groei van Polkadot zal DOT meer en meer gangbaar maken binnen het crypto-betalingsverkeer.