Investeren in een IT-bedrijf of afdeling is enorm spannend. Wanneer je ondernemer bent, neem je immers een risico door geld in een bedrijf of afdeling te zetten. Een zakelijke financiering kan je helpen je investering rond te maken. Maar hoe werkt dat, en hoe kom je ervoor in aanmerking? De belangrijkste info lees je hier!

Wat is een zakelijke financiering?

Wanneer je een onderneming hebt, is daar vaak geld voor nodig. Je kan hierbij denken aan fysieke zaken als een kantoorpand, bedrijfswagen(s) of apparatuur. Omdat je als ondernemer niet altijd de financiële middelen bezit om deze investeringen te realiseren, kan je een zakelijke lening of financiering aanvragen. Vaak is een financiering ook een lening, die je inclusief rente binnen een afgesproken tijd terug moet betalen. Soms is de financiering echter een schenking onder voorwaarden. Dat betekent dat je dit geld, dus onder bepaalde stellingen, niet hoeft terug te betalen. Wanneer deze twee vormen worden gemixt, heet dit stapelfinanciering. Dan wordt er een deel van het geld geschonken, en moet een ander deel worden terugbetaald.

Hoe en waar regel je je zakelijke financiering?

Voordat je je zakelijke financiering op wilt gaan zetten, is het verstandig goed te kijken naar je eigen situatie en de positie van je bedrijf. Van deze factoren hangt namelijk af of je je zakelijke financiering kan realiseren. Een verstrekker gaat niet zomaar met iedereen een financiering aan, natuurlijk. Deze wilt zeker weten dat het geld ook weer terugverdiend wordt, mét rente. 

Veel ondernemers vragen hun zakelijke financiering aan bij een bank. Dit doen zij vooral omdat zij dan een bepaald bedrag in het rood kunnen staan op hun zakelijke bankrekening. Bij veel organisaties en banken kan je door middel van handige tools al binnen no-time zien of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering. De beste zakelijke financiering hangt af van je branche en hoeveel je wilt investeren. Zorg ervoor dat, wanneer je het kredietvoorstel krijgt, je deze helemaal goed doorleest. Ook de kleine lettertjes zijn belangrijk goed in acht te nemen. Het gaat immers vaak om grote bedragen, en je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Zorg er ook voor dat de administratie van je IT-afdeling op orde is. Zo kan de financier snel zien of hij je kan helpen met je investering.

Schakel hulp in

Als je inzicht hebt gekregen op je eventuele leenbedrag en de rente erop, kan je een vaak een persoonlijk gesprek met de financier aangaan. Doe dit vooral: de specialisten kunnen je namelijk goed adviseren over je investering. Ook specialisten van de KvK kunnen je helpen met vragen over je zakelijke financiering. Daarnaast is dit een handig moment om vragen te stellen. Wanneer je je offerte namelijk hebt getekend is de financiering rond, en kan je er vaak al heel snel gebruik van maken. En dan zit het erop! Nu kan jij verder gaan werken aan je IT-afdeling met door middel van je zakelijke financiering.