Als je eraan denkt om met de tijd mee te gaan en je geld om te zetten in Polkadot moet je aan het volgende denken. Cardano is een belangrijk decentraal applicatienetwerk die ontwikkelt wordt om te kunnen concurreren met Ethereum.  Cardano is door een belangrijke ex-ontwikkelaar van Ethereum, Charles Hoskinson, opgezet om de flinke beperkingen van Ethereum 1.0 te overkomen.

Ethereum heeft in haar huidige staat niet de capaciteit om goed te fungeren als een applicatienetwerk.  Charles Hoskinson verliet het Ethereum project in 2016 en zette het bedrijf OIHK op en een aparte Zwitserse Cardano stichting. Dit zijn de grond leggende organisaties die de ontwikkeling van Cardano ondersteunen. Cardano is is blockchain protocol die over verschillende lagen opereert. Zo is er een aparte laag voor transacties, de Cardano Settlement Layer (CSL), waar de interne cryptovaluta de ADA wordt gebruikt. Er is een aparte laag toegevoegd voor het programmeren en draaien van smart contracts voor de uitvoer van decentrale applicaties op het Cardano netwerk. Cardano’s hart en decentrale werking wordt verzekerd door Ouroboros. Dit is een nieuwe proof-of-stake blockchain protocol waarvan de werking beproefd is door wetenschappelijk onderzoek. Het is de eerste blockchain protocol die gebaseerd is op peer-reviewed onderzoek. Cardano is een extreem schaalbaar en veilig blockchain netwerk voor het uitrollen van decentrale applicaties. Ourobos verwerkt transactieblokken door ze op te delen in zogenaamde epochs die verder weer worden opgedeeld in specifieke tijdsloten. Hierdoor kan het netwerk uiteindelijk 1 miljoen transacties per seconde verwerken.

Cardano (ADA) kopen tips

Wil je de ADA van Cardano kopen? Cyptovaluta kopen is tegenwoordig makkelijk voor elkaar te krijgen. Je kunt crypto altijd makkelijk 24/7 online kopen. Voordat je de aankoop doet is het wel handig om na te gaan welke partij betrouwbaar is. Er zijn namelijk tal van handelsplatformen die crypto’s zoals ADA, DOT of Litecoin verkopen, zoals Bitvavo, Kraken, Bitfinex, Blox, BTC Direct, Litebit, Etoro, Plus500 en nog veel meer. Maak een vergelijking en neem je tijd hiervoor. Ga na welke het best bij jouw behoefte passen. Ga de voor- en nadelen na, ga de betaalopties na. Na je platform en betaalmethode gekozen te hebben, kan je nagaan hoe je je de aangekochte crypto’s wil bewaren. Er zijn tal van wallets waaruit je kan kiezen, ga na welke bij jouw behoefte past. Je kan kiezen uit online, papieren, desktop, mobiele, en hardware wallets. Maak een goeie vergelijking, denk hierbij niet in termen van vandaag of morgen. Denk in termen van wat wil ik nog kunnen doen met de aangekochte crypto’s in de komende aantal jaren. Kies op basis hiervan je wallet. Na je wallet gekozen te hebben kan je overgaan tot het aanmaken van je account en aanschaffen van de gewenste cryptovaluta bij het platform van je keuze.

Hoe gebruik je de ADA tokens van Cardano?

ADA heeft verschillende doelen binnen het Cardano ecosysteem. Het dient voor de beveiliging van het netwerk op basis van het speciaal ontwikkelde Ouroboros Proof-of-Stake consensus algoritme.  ADA kan door iedereen worden vastgehouden als een stake voor het algeheel functioneren en de algemene veiligheid van het Cardano netwerk. Hiervoor krijgen de gebruikers een vergoeding voor terug. In een later stadium zal ADA in andere toepassingen van het Cardano-ecosysteem kunnen worden gebruikt.  Verder is het niet onwaarschijnlijk dat in de toekomst meer en meer winkels ADA kunnen gaan accepteren als een betalingsmiddel. Het is namelijk zo dat je crypto’s als gift kunt sturen voor een vriend(in) of relatie, als die een crypto wallet heeft. Er komen tegenwoordig steeds meer bedrijven erbij die alle mogelijke crypto’s als betaalmiddel accepteren. Je kan crypto overmaken naar hun specifieke crypto- adres om je betaling te voldoen. Je kan ook een cryptocreditcard aanvragen, dit werkt op basis van de inhoud van je wallet. Via Visa of Mastercard worden je crypto’s omgezet in valuta voor gebruik. Je verstrekt dus credit aan jezelf uit je crypto account. De groei en verder ontwikkeling van Cardano zal ADA meer en meer gangbaar maken binnen het crypto-betalingsverkeer. Voor meer informatie: Cardano project.

Gerelateerd project en artikel: Polkadot voor beginners!